Met mijn 2 oudere zussen spelen met ons eerste poppenhuis, 1953

donderdag 2 juni 2011

Zon en regen


1 juni 2011

Inmiddels is de internetverbinding op de camping weer hersteld gelukkig en kan ik mijn verslagen weer dagelijks versturen. Je weet het hier echter nooit want de mensen zijn in dit gebied erg onverschillig en hebben zoiets van: “ach, we zien wel”, ook zijn ze een stuk stugger en onvriendelijker dan in de rest van Frankrijk hebben we inmiddels gemerkt. Zelfs bij het Office du Tourisme waren ze zeer afstandelijk en niet echt behulpzaam.

Vanmiddag hebben we een tochtje door de omgeving gemaakt naar Bonnieux, een schattig stadje dat tegen een berg aangeplakt lijkt te zijn. Onderweg prachtige bergmassieven waar we helaas geen foto’s van konden maken omdat er geen plek was om te stoppen. Wel hierbij wat foto’s van het stadje. Waarschijnlijk is het zomers enorm toeristisch maar nu was het nog lekker rustig.
Ook scheen de zon weer vanmiddag alhoewel er af en toe dreigende luchten voorbij komen maar er valt (nog) geen regen. Als ik de Nederlandse krant van gisteren mag geloven zie ik dat het weer in Nederland nog steeds warm en droog is, jammer voor de tuin en zeker voor de boeren. Ook lazen we over de komkommers, iets wat hier ook speelt, bijna niemand eet ze op dit moment.
Als avondeten hebben we weer eens gewoon Hollands gegeten: een bal gehakt, tuinbonen en aardappelen maar met Franse kaas als toetje. Het gehakt is hier erg duur, ruim 7 euro per pond maar dan heb je ook wat, de slager draait het van zuiver rundvlees en het lijkt meer tartaar dan gehakt, heerlijk is het. We hebben 2 ballen opgegeten en de rest gebruiken we als broodbeleg.
In de avond is het dan toch redelijk flink gaan regenen. We hebben de luifel voor de caravan gehangen en zeker met regen is dat fijn, stap je niet zo het nat in.

2 juni 2011
De hele nacht heeft het verder geregend en iedere 2 uur ging Chris zijn bed uit om de luifel leeg te laten lopen, daar stond zoveel water op en het kon geen kant op. Vanmorgen hebben we ons daar eens over gebogen en inmiddels hebben we de stokken heel strak getrokken met een touw om een boom zodat er geen "zakken" meer kunnen ontstaan en tot nu toe gaat het goed.
Straks gaan we in een (volgens kenners) prima restaurant eten, het is tenslotte Hemelvaartdag en verder zullen we wel weinig ondernemen vandaag, het blijft maar regenen en dan is er niet veel aan om op stap te gaan. Hooguit een autoritje. We hebben wat filmpjes bij ons, genoeg boeken en wat handwerkjes dus wij vermaken ons wel.

 Bonnieux
 Bonnieux
 Deze lag lekker in het zonnetje te genieten
 Doorkijkje in Bonnieux
Uitzicht over het dal bij Bonnieux
 Bonnieux
 Dit is nog een verlate foto van een huis bij Anneyron, ze plakken daar de stenen tegen de muren
 De camping in Lourmarin
 
De Franse ballen gehakt

2 opmerkingen:

  1. Het ziet er allemaal leuk Frans uit. Kan je 's nachts niet je luifel wat scheef, aan een kant lager, hangen,zodat het water er vanzelf afloopt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een beetje lastig maar we hebben al een oplossing gevonden door de luifel heel strak te trekken en het werkt ook nog. Bedankt voor het meedenken

    BeantwoordenVerwijderen