Met mijn 2 oudere zussen spelen met ons eerste poppenhuis, 1953

zaterdag 18 juni 2011

15 t/m 17 juni 2011

15 juni 2011
Het was nog steeds warm en we hebben vandaag niet zoveel ondernomen, alleen een ritje gemaakt naar St Remy de Provence, een schattig stadje op zo’n 20 km. vanaf Vallabregues. De middag hebben we doorgebracht op de camping, al puffend, het was over de 30 graden.


16 juni 2011
Omdat we vandaag niet ver hoefden te rijden vertrokken we pas om 11 uur van de camping en waren om half 1 al in Castries, een camping waar we een paar jaar geleden ook gestaan hebben toen we op bezoek gingen bij André en Danielle die op slechts 7 km. wonen. We hadden afgesproken om tussen 4 en 6 bij hen te zijn  waar we allerhartelijkst ontvangen werden. André had een heerlijke maaltijd gemaakt met lamskoteletjes op de bbq en een lekkere schotel met aubergines, courgettes en tomaten. Tot besluit Franse kaas. We reden om ca. half 10  uur weer terug naar de camping.
Ria, André vond het jammer dat je er niet bij was maar ik moest je zeker de foto met het lekkere eten laten zien. Hij vond het erg leuk dat je gereageerd had op facebook.
 De heerlijke schotel met lamskoteletjes en allerlei groenten
 André, Danielle en Chris aan tafel

17 juni 2011
Vanmorgen waren we om half 10 bij André en Danielle en na de koffie vertrokken we voor een rit naar plaatsen waar wij nog nooit van gehoord hadden. Het is natuurlijk prettig als je door Fransen rondgereden wordt. Allereerst reden we via allerlei binnenweggetjes naar St Jean de Brueges, een schattig oud dorpje, redelijk onbekend bij toeristen. Daarna reden we door naar St Guilhem le Desert, een dorpje waar wel vrij veel toeristen komen. Het ligt in een dal en zomers is het daar bloedheet maar vandaag was het wat bewolkt en heel goed uit te houden. Het is een dorpje waar de pelgrims langskomen die naar Compostella lopen. Er zijn daar diverse fonteintjes speciaal voor deze mensen waar ze water kunnen drinken en de flessen vullen, er staat dan een coquille st. Jacquesteken op. Ook is er daar een hostel waar ze kunnen overnachten. Er hangen in het dorp veel gedroogde planten (Cardabelle, ws. in het Nederlands kaardebol) die open gaan als de zon schijnt en dichtgaan als het slecht weer wordt, ze gebruiken deze als barometer. Hier hebben we een stokbrood gegeten met ham en kaas.
Daarna naar een prachtige oude brug, le Pont de Diable, een prachtig gerestaureerde brug waar ze 7 jaar over gedaan hebben. Er waren daar jongens die van zeker 20 m. hoogte de diepte insprongen, eigenlijk verboden maar voor hen natuurlijk een hele uitdaging.
Op de terugweg (het was inmiddels 5 uur) werden er oesters en mosselen gekocht want ze wilden voor ons mosselen op de Franse manier maken. Ze maken deze op de grill op hoog gas gekruid met gehakte knoflook, peterselie, scheut witte wijn en een klein scheutje Pastis. Erbij kregen we gegrilde tomaten en stokbrood. Wat hebben we gesmuld. 
 St. Jean de Brueges
 De tand van de wolf (le dent du loup)
 St. Guilhem le Desert
 de lunch met een heerlijk stokbroodje ham/kaas
 Cardabelle
 le pont du diable
 mosselen op Franse wijze klaargemaakt
 Dorade en tomaten op de bbq
 André verzorgt het eten
 en wij mogen het opeten


Geen opmerkingen:

Een reactie posten