Met mijn 2 oudere zussen spelen met ons eerste poppenhuis, 1953

woensdag 8 juni 2011

Callas

7 juni 2011

Alweer een zonnige dag maar er hangen in de verte wel wat dreigende wolken. Inmiddels zijn we in Callas aangekomen na een vlotte rit van 152 km.
Toen we wat boodschappen wilden gaan doen in een aangrenzend dorpje bleek dat de winkels pas om half 4 open gingen, dus dronken we wat op een leuk terrasje. Daar zat een gezelschap te eten en 1 echtpaar hoorde ons Nederlands praten, dit bleken Belgen te zijn die al 13 jaar hier woonden. De man zag er nogal apart uit met een enorme buik, lange, grijze paardenstaart en een pinknagel van zeker 1,5 cm., maar erg vriendelijk en zij hebben ons op wat leuke plekjes gewezen. Altijd handig om dit soort mensen te ontmoeten.
Maar goed, de supermarkt in dit dorp had werkelijk niets wat wij wilden hebben dus zijn we maar doorgereden naar Draguignan, naar de Carrefour, een enorme supermarkt en hebben de boodschappen voor 3 dagen gedaan. Vanavond hebben we mosselen uit Italië gegeten en, ondanks dat het geen mosselseizoen meer is, waren ze zeer smakelijk. Mosselgroenten kennen ze hier niet en we hebben alleen ui, een scheut witte wijn en flink veel peterselie (want selderie hadden ze niet) erin gedaan.
Vandaag geen foto’s gemaakt dus zullen jullie het moeten doen met alleen dit verslagje.

8 juni 2011

Gisterenavond, toen we een partijtje jeu de boules wilden gaan spelen, kregen we de caravan niet op slot gedraaid, wat nu weer?
Vanmorgen zijn we, op aanraden van de campingbeheerder, naar een caravancentrum 15 km. verderop gegaan met foto’s van het soort slot. Een mevrouw vertelde ons dat we het slot moesten demonteren en ook hoe we dat moesten doen en in de middag (want ze sloten tussen 12 en 2) zijn we teruggegaan met het slot en ze hebben er daar een nieuw palletjessysteem ingezet. Ik weet niet hoe ik het moet noemen maar het ziet eruit als een soort cijferslot. En het werkt gelukkig allemaal weer. Er ging nogal wat tijd inzitten dus de rest van de middag hebben we lekker onder de luifel zitten lezen. Om half 4 begon het  ineens, zomaar uit het niets, te regenen en te onweren, maar binnen 10 minuten was het alweer over. 
Overigens heb ik met jeu de boules verloren, Chris is daar te goed in.
 Mooie lucht net voordat het begon te regenen
 Het palletjesding wat kapot was
het lege slot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten