Met mijn 2 oudere zussen spelen met ons eerste poppenhuis, 1953

vrijdag 10 juni 2011

Six-Fours-les-Plages

10 juni 2011
Over vandaag valt niet zoveel te vertellen. We zijn verkast naar Six-Fours-les-Plages en staan op een leuke camping vlak tegen de bosrand aan. Vanmiddag heeft Chris dan eindelijk de Mediterranee gezien waar we 1,5 km. vandaan zitten, na de wandeling ernaar toe hebben we de boodschappen voor vanavond gedaan, we eten een Spaans pannetje (zie onderstaand recept). Een rustige dag.
De zon heeft de hele dag geschenen dus ons hoor je niet klagen. Vanavond wil ik dan toch echt eens aan mijn miniatuurkleedje gaan borduren, tot nu toe is daar nog niets van gekomen. Ik heb alleen een aantal boeken uitgelezen en wat sjaals gebreid, van die leuke kronkeldingen!

Recept Spaans pannetje:
4 pers:
1 rode paprika,
2 sjalotjes
250 gr. chorizo of salami (stukje)
2 teentjes knoflook
15 olijven
450 gr. krieltjes
2 eetl. olijfolie
peper en zout
100 gr. geraspte kaas

Bereiden:
Snijd de gehalveerde paprika zonder zaadjes in reepjes of blokjes. Verdeel de uitjes in ringetjes. Snijd de chorizo in blokjes, snipper de knoflook en halveer de krieltjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan of hapjespan en laat de krieltjes ca. 5 minuten bakken, voeg de paprika, de chorizo, de knoflook, de uitjes en de olijven toe en laat alles ca. 4 min. bakken. Breng evt. op smaak met peper en zout.
Strooi er de geraspte kaas overheen en laat, met de deksel op de pan, de kaas licht smelten.
Lekker met stokbrood en groene salade.
 prachtige bougainville langs een huis
 een gezellig aangekleed balkonnetje
 en dan eindelijk de zee
de middellandse zee

1 opmerking:

  1. En nou nog een paar dagen mooi weer aan zee. Hier is het intussen heel wat minder met het weer. Bedankt voor je recepten. Ik sla ze op en gebruik ze straks als wij er weer eens met de camper vandoor gaan thuis. Plezierige Pinksterdagen jullie samen en blijf genieten hoor! PS Bedankt voor je regelmatige reisverslagen. Ik blijf meelezen. Gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen