Met mijn 2 oudere zussen spelen met ons eerste poppenhuis, 1953

zaterdag 4 juni 2011

Apt


4 juni 2011

De ochtend begon met een heerlijk zonnetje en we besloten een bezoek te brengen aan Apt, een leuk provinciestadje. Ook hier was er weer een markt en dit keer een grote die door alle oude straatjes van de stad opgesteld stonden. De rit erheen was al mooi door de bergen en na de regen genoten we weer eens van de zon. Leuke smalle straatjes en schattige geveltjes met oude luiken.
Chris had ergens gelezen dat er een leuk restaurantje zat op een plein en toen we dat vonden hebben we daar een heerlijke lunch gegeten.
Tegen het eind van de maaltijd betrok de hemel en er kwam me toch een partij water naar beneden, een enorm hoosbui, vergezeld door onweer en zelfs hagel. We zaten gelukkig onder een luifel maar daar zaten hier en daar kleine gaatjes in zodat we steeds meer op moesten schuiven. Naast ons zaten Limburgers en die zaten net in de regen. Uiteindelijk zaten we met zo’n 8 mensen aan 1 tafel, heel gezellig allemaal. Er viel zoveel water tegelijk dat de putten het al gauw niet meer aankonden en het terras volliep, met water wel te verstaan. De rest van de middag is het blijven regenen en hebben we maar weer geschuild in de caravan. Jammer maar helaas. De luifel doet in ieder geval prima dienst. Het hele gebied schijnt hier slecht te zijn (hebben wij weer!) dus we weten niet zo goed wat we gaan doen want 16 juni hebben we bij vrienden in Montpellier afgesproken dus willen we tot die tijd in het zuiden blijven. De voorspellingen worden iets beter dus we zitten dit maar uit.
Gisteravond moesten we trouwens op muggenjacht, er zaten er zeker 25 in de caravan. Waar die nu ineens vandaan kwamen, geen idee. Uiteindelijk hebben we de meeste te pakken gehad en vandaag hebben we een apparaatje gekocht dat hele hoge geluiden uitzend en we hopen nu maar dat de muggen wegblijven.

De kerk in Apt met een speciale toren
 Allerlei kruiden
 deze dames vlechten knoflookbollen in elkaar, heel kunstig
 En natuurlijk lavendel
 het hoofdgerecht, een tonijnsteak met rijst en dubbelgedopte tuinboontjes
En Chris had een lamsbout
 En toen sloeg het noodlot toe!!!!

 Hagelstenen
 Onderweg naar huis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten