Met mijn 2 oudere zussen spelen met ons eerste poppenhuis, 1953

dinsdag 14 juni 2011

Villabrègues


13 juni 2011

Vanmorgen zijn we uit Six-Fours-les-Plages vertrokken en zitten nu in Villabrègues, vlakbij Beauregard in het gebied van de Gard. Het weer is prachtig, zelfs heel warm maar gelukkig staan we met de caravan in de schaduw.
Vanavond zaten we te eten en Chris nam het laatste beetje rosé en wat bleek, die kwam uit deze plaats terwijl we hem in Metz (2e dag van de vakantie) al hadden gekocht. Toeval.
We hebben verder niet veel gedaan alleen even door het dorpje gewandeld. 


14 juni 2011

Vandaag zijn we eerst naar Tarascon geweest, een stadje vlakbij Beauregard naar de grootste markt in de omgeving. Daarna zijn we doorgereden naar Pont-du-Gard. De Pont-du-Gard is een Romeins aquaduct dat later is uitgebreid tot brug. Het bouwwerk ligt iets ten zuiden van het plaatsje Vers-Pont-du-Gard, en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Aan de bouw werd in 38 na Chr. begonnen en de bouw was in 52 na Chr. klaar, een onvoorstelbaar knap gebouwd aquaduct, zeker voor die tijd.
Het is vandaag een erg warme dag, over de 30 graden, iets wat we tot nu toe nog niet meegemaakt hebben. Gelukkig staat er een klein beetje wind zodat het nog net uit te houden is. Alle ramen van de caravan staan tegen elkaar open en hopelijk is het vanavond wat afgekoeld binnen.
 Pont-du-Gard
 uitzicht vanaf de Pont-du-Gard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten