Met mijn 2 oudere zussen spelen met ons eerste poppenhuis, 1953

donderdag 9 juni 2011

rondrit door de Var

Vandaag zouden we een bijna daglange tocht gaan maken naar diverse plaatsjes en langs groen bewegwijzerde wegen.
Voordat we vertrokken wilde ik het luik van de caravan dichtdraaien maar het bleek dat de nieuwe sleutel niet op dit slot paste. De vuilnisbak moest omgekeerd worden omdat we de oude sleutels al weggegooid hadden maar gelukkig nog niet in de container. Dat probleempje ook weer opgelost.
Toen op weg langs prachtige wegen, ook deze keer weer geen gelegenheid om te stoppen om van wat mooie uitzichten te genieten. Het lijkt wel of de Fransen je dit niet gunnen. Je zag in de verte schattige, roze stadjes en dorpjes tegen de bergen geplakt liggen en onze eerste stop was Fayence, een liefelijk stadje waar toevallig net een markt was (hoe krijgen we het weer voor elkaar!) en zowaar een winkel met wat miniaturen, de eerste die we in Frankrijk tegenkwamen. Ik heb niets gekocht omdat het allemaal veel te duur was, het grensde aan een galerie en deze mevrouw maakte de miniaturen zelf van klei, kleine huisjes en poppetjes. Na de koffie zijn we doorgereden naar Grasse maar deze stad inspireerde ons totaal niet en daar zijn we dan ook direct weer uitgereden terug naar Fayence waar we geluncht hebben. Onderweg uitbundige bloemen en planten o.a. bougainville, oleander en valeriaan. Na de vele regenval staat alles er prachtig fris bij.
Toen via allerlei binnenweggetjes via Claviers en Barlemont (ook weer van die schattige plaatsjes) terug naar huis.
Al met al een mooie, zonnige dag en we hebben genoten van deze tocht.
Morgen gaan we naar de zee, daar wil Chris zo graag naar toe en hij heeft een camping uitgezocht in Six-Fours-Les-Plages.
 Fayence
 terug van de markt
 miniatuurtjes
 lunch
 Seinnac

Geen opmerkingen:

Een reactie posten