Met mijn 2 oudere zussen spelen met ons eerste poppenhuis, 1953

maandag 27 mei 2013

Zadar/Nin

Gisteren zijn we in Zaton/Nin aangekomen op weer een grote camping met ook hier prima sanitaire voorzieningen. Dat valt wel op dat die overal heel goed zijn.
Vandaag hebben we een tripje gemaakt naar Zadar, een grote stad op zo'n 11 km. van hier. De binnenstad is prachtig met smalle straatjes en het geheel is ommuurd. Ook was er een gezellige markt. De kraampjes waren klein en stonden heel dicht bij elkaar en ook het aanbod was redelijk minimaal, niet wat wij gewend zijn. Maar we hebben heerlijke tuinbonen gekocht die al gedopt waren, makkelijk dus. Er was zelfs een overdekte vismarkt maar ook hier gold weer, een klein aanbod. Je zou zeggen dat er langs de kust veel vis te koop zou zijn, niets is minder waar, er is bijna geen vis te krijgen en als er vis is is deze niet te betalen, schreeuwend duur. Alleen in de diepvries zie je af en toe wat vis. Aan de rand van het centrum is een "Monument to the sun" gemaakt, een uit 300 stukjes meerlagig glas vervaardigde cirkel van 22 m. doorsnede met daaronder kleine zonnepaneeltjes.

Vanmiddag hebben we het plaatsje Nin bezocht, hier 2 km. vandaan, een lief, klein dorpje waar een heel klein kerkje stond, hooguit 5 meter breed en even zo diep.
Vanavond een ouderwetse bal gehakt gegeten met de heerlijke tuinbonen.
De camping bevalt ons, buiten het sanitair, niet zo goed en morgen gaan we dan ook weer wat verder zuidelijker. Het is hier zo vol met weer overwegend Duitsers alhoewel er hier wat meer Nederlanders staan dan op de vorige campings. Het is hier veel massaler dan op de vorige camping terwijl die nog veel groter was maar dat viel minder op.
We missen hier, en ik had niet gedacht dat IK dat ooit zou zeggen, de kneuterigheid, gezelligheid en kleinschaligheid van de Franse campings maar het landschap maakt veel goed alhoewel we nu al kunnen zeggen dat dit een eenmalige vakantie hier is.
 Kerk in Zadar
 de markt in Zadar
 Monument to the sun
 het piepkleine kerkje in Nin
Chris kon het niet laten op de menukaart te kijken.

2 opmerkingen:

  1. Test. De vorige reactie is weer in cyberspace blijven steken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hèhè, gelukt. Ik had willen zeggen: volgende keer weer la douce France? Hoewel de foto's prachtig zijn. Kan me ookwel voorstellen dat de mentaliteit je moet bevallen. Veel succes met het vinden van die kneuterige camping.

    BeantwoordenVerwijderen