Met mijn 2 oudere zussen spelen met ons eerste poppenhuis, 1953

maandag 20 mei 2013

de eilanden20 mei.
Een bezoek aan het eiland Cres is een must, wat een schitterend eiland alhoewel we maar een gedeelte ervan konden bekijken. Met de ferry is het een half uur varen vanaf Krk. Allereerst bezochten we het hoofdstadje Cres met de leuke gekleurde huisjes en wederom de smalle, gezellige straatjes. Daarna naar Lubenice waar steile rotsen aflopen naar een zandstrand. Prachtig. Ook de wolkenluchten zijn schitterend, ik weet niet of het op de foto’s goed overkomt maar ze zijn af en toe spectaculair. Daarna zijn we wat verder het binnenland ingereden, een lekkere lunch gebruikt in een afgelegen restaurant waar we de enige bezoekers waren en later weer terug met de ferry naar Krk.
Onderweg naar de camping wat boodschappen gedaan bij Plodine, het lijkt alsof dit de grootste supermarktketen is die er is, alhoewel de Lidl hier ook veel aanwezig is.
De taal is wel een groot probleem, we vroegen in de supermarkt wat het rundvlees was maar de man begreep het niet in het Duits en niet in het Engels dus hebben we maar even een boeboe eruit gegooid en toen ging het lampje branden. De tekst op de verpakking brengt je ook meestal niet veel verder, vaak alleen in het Kroatisch en dat is niet te volgen. Maar velen spreken wel wat Duits of Engels. Een echt vriendelijk volk is het niet, kortaf en nors maar dat is de aard hier. In de restaurants zijn ze over het algemeen wel vriendelijk (ze moeten wel!!) en ook in de winkels gaat het goed.
 Op de ferry tussen Krk en Cres
 Cres
 lunchrestaurant TRS
 Lubenice
 Het kleine kerkhofje van Lubenice, heel aandoenlijk
 prachtige wolkenluchten


19 mei
Vandaag hebben we het eiland Krk bekeken, allereerst het stadje Krk zelf, een mooi stadje met smalle straatjes. Daarna naar de zuidelijkste punt van het eiland, Baska waar we langs de zee gewandeld hebben. Het plaatsje zelf maakte niet zoveel indruk. Daarna naar Vrbnik, alweer zo’n leuk plaatsje met smalle straatjes. Er waren diverse galerieĆ«n  maar die waren niet open, waarschijnlijk vanwege Pinksteren. Hier hebben we een heerlijke lunch gegeten bij een heel klein restaurantje met uitzicht op zee. We konden niet buiten zitten want er kwam een enorme regenbui naar beneden. Gelukkig was het, tegen de tijd dat we klaar waren met eten, weer droog. Het weer is hier ook behoorlijk van slag maar ze geven de komende dagen goed weer op. We moeten het maar nemen zoals het komt.
de kerk van Krk
Baska
Baska
de campanula groeit tussen de stenen van de kerk van Vrbnik
uitzicht vanuit het restaurant met de dreigende lucht waar later een enorme bui uitviel
 het kleine lunchrestaurant

De 18 zijn we dan alsnog naar Krk vertrokken waar we op camping Krk terecht kwamen. We hadden al van een echtpaar gehoord dat het zo’n mooie camping was en inderdaad, geen woord teveel gezegd. Een grote, schone camping met redelijk ruime plaatsen en zelfs gratis internet alhoewel we de helft van de tijd geen verbinding hebben. Het songfestival is dan ook aan ons voorbij gegaan.


17 mei zijn we vertrokken uit Rovinj en de bedoeling was om naar het eiland Krk te rijden. Maar omdat het “cats and dogs” regende zijn we gestrand op een camping even buiten Rijeka. Gelukkig knapte het weer tegen de avond op en konden we zelfs nog buiten eten. Van de omgeving hebben we niet zoveel kunnen zien door de laaghangende bewolking en de regen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten