Met mijn 2 oudere zussen spelen met ons eerste poppenhuis, 1953

woensdag 15 mei 2013

Rovinj (Rovigno)

Het stadje Rovinj ligt aan de Adriatische zee en was tot in de 19e eeuw de grootste stad van Istrië. Het oude, autovrije, oude stadsgedeelte bestaat uit smalle, idyllische, straatjes die redelijk steil omhoog lopen. Boven op de top staat de Sv Eufemijakerk uit 1736. Een leuke wandeling door de oude straatjes waar je wel moet uitkijken dat je niet uitglijdt aangezien de stenen spekglad zijn. Ik denk met nat weer dat ze bijna onbegaanbaar zullen zijn.
We dronken koffie op het plein bij de haven en wandelden langs de haven en door de winkelstraatjes erachter. De prijzen liggen hier een stuk lager dan in Nederland, bv. voor een cappucino betaal je hier ca. 1,50 euro.
Het weer is nog steeds stralend maar de wind begint op te zetten, ze verwachten de komende dagen wat minder weer maar na een dag of 2 zou het weer opknappen en de temperatuur oplopen naar zo'n 23 graden. Dus vanavond gaan we de bbq nog maar aansteken nu het nog kan.
 uitzicht op het oude stadje
 een kraam met alleen maar olieën
 in het oude gedeelte
deze dames liepen in klederdracht

1 opmerking:

  1. Leuk om mee te kunnen genieten! Heel veel plezier daar gewenst en geniet maar van het lekkere weer...hier is het nog steeds te koud naar mijn smaak :-(

    BeantwoordenVerwijderen