Met mijn 2 oudere zussen spelen met ons eerste poppenhuis, 1953

donderdag 30 mei 2013

Krka National Park/ Trogir30 mei
Vannacht heeft het behoorlijk geregend maar vanmorgen stonden we met mooi weer op en dat is de hele dag zo gebleven, zo’n 22 graden, lekker dus.
We zijn langs de kust naar Trogir gereden, een prachtige rit van 56 km met mooie vergezichten en lieve plaatsjes zoals Primosten. Ook Trogir is een erg leuk stadje met smalle straatjes, veel kleine winkeltjes en gelegen op een eilandje. Een pizza als lunch die heerlijk smaakte. Wij zijn geen pizzamensen maar deze was erg lekker. Er zijn trouwens erg veel pizzeria’s in Kroatië en bijna ieder ander restaurant heeft ze ook op het menu staan.
Al met al een gezellige dag.
Op het moment dat ik dit verslag schrijf begint het in de verte te onweren en zo te zien gaat het straks weer regenen. Het blijft halen en brengen met het weer.
 
 Primosten
 Trogir
 Trogir exact 12 uur souvenirwinkeltje29 mei

Gisteren vertrokken we in de stromende regen vanuit Zaton richting Sibernik. Tegen de tijd dat we daar aankwamen was het droog en begon de zon door te breken.

Vandaag hebben we het National Park Krka bezocht, prachtig, prachtig. Overweldigend natuurschoon met schitterende watervallen en prachtig groen. We waanden ons weer in Australië waar we ook over vlonders moesten lopen (ben even vergeten waar dat was) maar dit was nog veel mooier. De foto’s spreken voor zich. Ook het weer was vandaag schitterend, volop zon en een heerlijke temperatuur.
 Krka National Park

Geen opmerkingen:

Een reactie posten