Met mijn 2 oudere zussen spelen met ons eerste poppenhuis, 1953

maandag 23 mei 2011

Dag 1 en 2

22 mei 2011 Burtoncourt

Na een rit van ruim 400 km kwamen we aan in het dorpje Burtoncourt, 24 km. vanaf Metz. Onderweg hadden we afwisselend zon en regen maar gelukkig is het hier op de camping (la croix du bois sacker) droog. Vanaf morgen geven ze mooi weer op en daar wachten we dan maar op. In Luxemburg de tank nog een keer volgegooid, de diesel scheelt bijna 30 cent met Nederland. We hadden de TomTom ingesteld maar helaas stond die op de kortste route (inmiddels veranderd in snelste route want die fout hebben we maar één keer gemaakt) zodat we via allerlei achteraf weggetjes met kuilen en grint eindelijk de camping bereikten. Niet leuk met een caravan achter je auto.
De avondmaaltijd bestond, zoals we iedere kampeervakantie beginnen, uit spaghetti met salami en rookkaas in tomatensaus, een snel en heerlijk gerecht. Voor de liefhebbers hierbij het recept:

Ingrediënten:
1 ui
1 scheutje olijfolie en 50 gram boter
1 salamiworstje van ca. 2 ons
1 rookkaasje van ca. 2 ons
1 pakje gezeefde tomaten
1 dl. droge witte wijn

Bereiding:
Fruit de gesnipperde uit ca. 3 min. in een scheutje olijfolie. Smelt er de boter bij en laat de in kleine blokjes gesneden salami er 3 min. in bakken.
Voeg de gezeefde tomaten en de witte wijn erbij en laat ca. 15 min. inkoken. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar en snijdt de rookkaas in piepkleine blokjes. Voeg deze kaas de laatste 5 minuten aan de saus toe.





23 mei 2011
Vandaag een bezoek gebracht een de mooie stad Metz. We waren hier al eens eerder geweest maar hebben toch een aantal gezellige uren doorgebracht in de stad. Helaas waren veel winkels dicht op maandagochtend en moesten wij ons vermaken met etalages bekijken maar ook de gebouwen waaronder de kathedraal. Deze staat gedeeltelijk in de steigers omdat hij schoongemaakt wordt.
Daarna zijn we naar een hele grote supermarkt geweest voor de boodschappen want vanavond willen we de bbq aansteken, het weer is nl. fantastisch.

De rest van de middag gaan we lekker in de zon zitten, boekje lezen, handwerkje doen en voorbereidingen voor de bbq maken. De camping is nog heel erg rustig, er staan maar 3 caravans. Hij ligt ook erg afgelegen maar wel heel mooi.

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me heerlijk, Wilma! Je hebt wel een beetje een vreemd lettertje, het danst voor je ogen! Hier hard werken voor de beurs: en dan is het toch leuk om over iemand anders'vakantie te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk Wilma, ik reis weer gewoon met jullie mee. Lekker receptje. Ga ik volgende week een keer maken. Heerlijk toch zo'n kok/BBQ man ;-) Geniet van jullie vakantie! Ria

    BeantwoordenVerwijderen