Met mijn 2 oudere zussen spelen met ons eerste poppenhuis, 1953

dinsdag 22 mei 2012

Tuinen van Monet

Afgelopen zondag (20 mei  2012)zijn wij vertrokken met onze caravan richting Frankrijk. We staan nu op een camping in Les Andelys en gisteren hebben we de tuinen en het huis van Monet bezocht. Omdat er behoorlijk wat regen gevallen is de afgelopen weken stond de tuin er prachtig bij. Omdat we redelijk vroeg waren was het nog niet overdreven druk. Toen we weggingen stond er een hele rij voor de kassa te wachten. Helaas regende het ook een beetje tijdens ons bezoek maar dat mocht de pret niet drukken.


Dinsdag 22 mei 2012
Vanmorgen om kwart voor 10 reden we al richting Parijs, waar we in één van de voorstadjes op bezoek gingen bij een Franse vriendin die we inmiddels al heel wat jaartjes kennen. Ze had een heerlijke lunch voor ons klaargemaakt en nog andere vrienden uitgenodigd. De lunch duurde dan ook bijna 2,5 uur, heel normaal hier in Frankrijk.
Daarna zijn we naar Auvers-sur-Oise gereden om het graf van Vincent en Theo van Gogh te bezoeken, een heel eenvoudig graf waar ze beiden naast elkaar liggen, overwoekerd met klimop. Ook het beroemde kerkje gezien dat Vincent geschilderd heeft, heel herkenbaar als je het schilderij kent.
Om ca. 5 uur waren we weer op de camping waar inmiddels het zonnetje doorgebroken was. Vanaf morgen geven ze zomers weer op. Dan trekken we wat verder zuidwaarts op weg naar de zuidkust van Bretagne.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten