Met mijn 2 oudere zussen spelen met ons eerste poppenhuis, 1953

donderdag 31 mei 2012

Gisteravond een prachtige zonsondergang gezien en ook vanavond gaat het erop lijken dat dat weer gebeurt.

Vandaag hebben we een uitstapje gemaakt naar Dinan, een stadje op ca. 35 km. En mooi, oud stadje met veel vakwerkhuizen. Op de markt hebben we vis gekocht voor de bbq die we vanavond gegeten hebben. Het landschap is glooiend met veel groen en bomen, liefelijk om te zien.
 Dinan

 Arm speenvarken
 De vis wordt voor ons schoongemaakt.

 En na de bbq natuurlijk de onvermijdelijke afwas.
 zonsondergang op de camping

woensdag 30 mei 2012

Omdat gisteren het internet eruit lag vandaag een verslagje van gisteren. We hebben een bootreisje gemaakt met tussendoor bezoekjes aan 2 eilanden in de baai van Morbihan. Dat het weer stralend was maakte het extra fijn. Na 1,5 uur kwamen we op Ile d'Arz aan waar we een wandeling gemaakt hebben en Chris een crêpe gegeten heeft, een Bretonse specialiteit. Na weer een uur varen kwamen we aan op het eiland Ile aux Moines. Hier hebben we ook een beetje rondgelopen en genoten van een heerlijk glas bier (Chris) en een wit wijntje. Na de terugtocht waren we om 7 uur weer thuis. Dit uitje was weer eens wat anders en is ons heel goed bevallen.


 Menhirs op een klein eilandje in de baai van Morbihan


 Helemaal geweldig, de mode van de oudere generatie Fransen. ca. jaren 60. 

Woensdag 30 juni 2012
Vandaag zijn we weer noordelijker getrokken en staan nu op een camping met uitzicht op zee in Noord-Bretagne in de buurt van St. Malo. Een mooie terrassencamping.

zaterdag 26 mei 2012

Vandaag zijn we naar Vannes gereden, de grootste stad hier in de omgeving. Op zich niet een fantastische stad maar er zijn wel een aantal mooie vakwerkhuisjes te bewonderen. Er was markt en, omdat het Pinksteren is, deze was behoorlijk druk. Tussen de middag hebben we een heerlijk stokbroodje tonijn gegeten. In de grote kerk waren ze net het bloemstuk op het altaar aan het maken.



vrijdag 25 mei 2012

Vanmorgen stonden we op met een stralend blauwe lucht en zonneschijn. Na het ontbijt zijn we naar Port Navalo gereden, het uiterste puntje van het schiereiland waar we zitten. Op de markt hebben we verse vis voor vanavond gekocht en wat groenten. En natuurlijk konden we daar niet vertrekken zonder mosselen gegeten te hebben. Het is een vissersdorpje en 's morgens worden de verse vis en mosselen aangevoerd. De middag hebben we bij de caravan doorgebracht met wat lezen, foto's bijwerken en computeren. Ineens liepen er honderden mieren op het kleed voor de caravan dus moest er actie ondernomen worden. Het kleed werd verwijderd en we zijn aan het mieren doodtrappen gegaan. Zolang ze niet in de caravan komen is het nog geen probleem dus daar gaan we even goed op letten.




donderdag 24 mei 2012

24 mei 2012, Sarzeau

Na 2 "rustig aan" reisdagen zijn we neergestreken op camping Le Bohat in Sarzeau en we willen hier een weekje blijven staan. Mooie camping met ruime, beschaduwde plaatsen. Vanavond van onze eerste barbeque van de vakantie genoten. Het weer was prachtig vandaag en voor morgen geven ze ook mooi op. Het is hier een waterrijk gebied, de Morbihan aan de zuidkust van Bretagne.

dinsdag 22 mei 2012

Tuinen van Monet

Afgelopen zondag (20 mei  2012)zijn wij vertrokken met onze caravan richting Frankrijk. We staan nu op een camping in Les Andelys en gisteren hebben we de tuinen en het huis van Monet bezocht. Omdat er behoorlijk wat regen gevallen is de afgelopen weken stond de tuin er prachtig bij. Omdat we redelijk vroeg waren was het nog niet overdreven druk. Toen we weggingen stond er een hele rij voor de kassa te wachten. Helaas regende het ook een beetje tijdens ons bezoek maar dat mocht de pret niet drukken.


Dinsdag 22 mei 2012
Vanmorgen om kwart voor 10 reden we al richting Parijs, waar we in één van de voorstadjes op bezoek gingen bij een Franse vriendin die we inmiddels al heel wat jaartjes kennen. Ze had een heerlijke lunch voor ons klaargemaakt en nog andere vrienden uitgenodigd. De lunch duurde dan ook bijna 2,5 uur, heel normaal hier in Frankrijk.
Daarna zijn we naar Auvers-sur-Oise gereden om het graf van Vincent en Theo van Gogh te bezoeken, een heel eenvoudig graf waar ze beiden naast elkaar liggen, overwoekerd met klimop. Ook het beroemde kerkje gezien dat Vincent geschilderd heeft, heel herkenbaar als je het schilderij kent.
Om ca. 5 uur waren we weer op de camping waar inmiddels het zonnetje doorgebroken was. Vanaf morgen geven ze zomers weer op. Dan trekken we wat verder zuidwaarts op weg naar de zuidkust van Bretagne.